НАТО ще превърне ЕС в огромно огнище на коронавирусната епидемия

28 февруари 2020-Нюз Фронт.

Разпространието на новия вид коронавирус заплашва да се превърне в пандемия. С всеки изминал час информацията за нови заразени и жертви се обновява, а географията на разпространение става все по-обширна. Множество експерти от различни държави представят косвени факти, които дават основание да се смята, че избухването на коронавируса е планирана целенасочена атака. Биотероризъм.

Експертът Иван Попел, кандидат на медицинските науки, ръководил на инфекциозното отделение на 1409-та военноморска клинична болница на Балтийския флот, в коментар за изданието EADaily оцени мрачните перспективи за Европа, като взе предвид два фактора, а именно разпространението на коронавирусната инфекция COVID-19 и ученията на НАТО „Defender Europe 2020“ ( Защитник на Европа-2020)

Както по-рано News Front съобщи, прословутите маневри на алианса станаха известни поради внушителния мащаб и ясната анти-руска ориентация.

Задачата на ученията е да се изработи единствената операция — противодействие на противника в европейския театър на военни действия с причиняване на достатъчно щети, за да принуди противника да капитулира. Въпреки че организаторите не посочват кого точно имат предвид за враг, ясно е, че в Европа това може да бъде само Русия.

В ученията участват армии от деветнадесет държави. Броят на задействаните военни е около 37 хиляди войници, като 20 хиляди са войници на въоръжените сили на САЩ, прехвърелени тук отвъд Атлантическия океан.

Иван Попел е сигурен, че маневрите са изпълнени с невероятна заплаха: огромна военна група, която е в постоянно движение, може да ускори разпространението на епидемията, още повече, че затова дори не се изисква човек.

Експертът подчертава, че преносител на вируса дори може да бъде военно превозно средство, в което остават прахови частици, съдържащи вируса.

За това [разпространението на коронавируса] човек изобщо не е нужен “, казва Попел. — Вижте какво се случва в Италия, която се превърна във огнище на коронавируса. Защо там ограничиха движението на транспортни средства?
Сега разпространението е в ход. и може да сработи фактор на смесване на имунния и неимунен контингент, когато тези, които вече са заразени, или тези с вируса в инкубационния етап, ще го предадат при липса на нормален медицински контрол. «

Експертът подчертава, че говорим за установените закони на инфекциологията.

По този начин войниците, участващи в ученията Defender Europe 2020, след като са се заразили, ще станат разсадници на коронавируса и ще го пренасят в Германия, Полша и балтийските страни. Въпреки този очевиден факт, те не бързат да отменят или отлагат ученията в НАТО, застрашавайки цели държави.

 

«Защитник на Европа» в този контекст звучи цинично и страшно…

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...