САЩ: Много сме загрижени, Русия продължава да доминира и стремително модернизира въоръжените си сили

Главата на Пентагона Марк Еспър изрази загриженост, че Русия „възнамерява да потвърди регионалното си доминиране“ и модернизира въоръжените си сили.

„Русия продължава да има намерение да не спазва международните норми и да потвърждава регионалното си доминиране, нарушавайки суверенитета на съседните страни, нарушавайки договорните задължения и участвайки във вредни кибер операции в световен мащаб“, цитира РИА Новости думите на министърът на отбраната на САЩ.

Еспър отбеляза, че «Москва продължава да постига стремителна модернизация на въоръжените си сили».

Той отбеляза и демонстрацията на хиперзвуковото оръжие на Русия, което «потвърждава опасенията относно нарастващия военен потенциал и намеренията да се подкопае алианса НАТО».

На 23 февруари, в Деня на защитника на Отечеството, руският президент Владимир Путин обяви, че Русия ще продължи да оборудва всички видове и родове войски с най-новите оръжия и техника, включително лазерни и хиперзвукови комплекси.

Както началникът на стратегическото командване на въоръжените сили на САЩ адмирал Чарлз Ричард отбеляза , Пентагонът ще започне да изпробва хиперзвукови оръжия през 2020 година.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...