Пентагонът смята, че Руската Федерация все още представлява по-голяма опасност за САЩ от КНР

27 февруари 2020-Нюз Фронт.

По-рано САЩ излязоха с нова версия на своята национална стратегия за отбрана. Съединените щати представиха на 19 януари 2018 година първатаот 10 години насам , нова редакция на националната си стратегия за отбрана. В новата редакция на стратегията се посочва, че САЩ се връщат в епоха на съперничество между великите сили и определиха Руската Федерация и Китай за свои стратегически съперници.

Русия представлява по-голяма опасност за САЩ в краткосрочен план от Китай. Това мнение изрази министърът на отбраната на САЩ по политическите въпроси Джон Роуд, изказвайки се на изслушване в Комитета по въоръжените сили на Камарата на Конгреса.

«Дългосрочната заплаха, която ни тревожи най-много, е заплахата от Китай, следвана от Русия. В краткосрочен план Русия вероятно ще бъде голяма опасност», каза той.

 

И след обещанията за предприемане на нови усилия и методи за противодействие на Русия и Китай, внезапно в Китай избухна нов вид коронавирус, който продължава да се разпространява и извън пределите на Китай, в различни държави, което несъмнено влияе на много фактори в международен план- здравеопазване, икономика, туризъм, и други. Просто вирус? Спонтанно, случайно? Дали?

 

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...