Броят на заразените с коронавирус в Япония достигна 918

27 февруари 2020-Нюз Фронт.

Броят на заразените с новия коронавирус в Япония достигна 918 души, съобщава телевизия NHK. Според данни на телевизията повечето от заразените — 705 души — са от карантинния круизен кораб Diamond Princess.
199 души са заразените непосредствено в Япония, както и японци, които са посещавали Китай. Други 14 японски пациенти бяха евакуирани с чартърни самолети от китайския град милионник Ухан, откъдето се смята, че коронавирусът започна да се разпространява.

Броят на заразените с коронавирус в Япония достигна 918

Осем души са починали след заразяване с вируса, включително четирима от Diamond Princess.

Според агенция Kyodo стана известно, че една от жените в Япония, за които се смята, че са се възстановили, отново има симптоми на коронавирусна инфекция. Експертите смятат, че това е възможно, включително поради факта, че вирусът не е изчезнал напълно от тялото на болната.

«Симптомите могат да отслабнат и вирусът може да се затаи някъде в тялото. Инфекцията продължава и симптомите се появяват отново като рецидив», заяви пред телевизия NHK Тетсуо Накаяма, професор от университета Китасато в Токио.

Според него има вероятност някои пациенти да произвеждат недостатъчно антитела, вирусът не изчезва напълно и по някаква причина започва да се развива отново.

На 31 декември 2019 година китайските власти информираха Световната здравна организация (СЗО) за огнище на неизвестна пневмония в град Ухан в централната част на страната (провинция Хубей).

Експертите са установили причинителя на заболяването — това е нов вид коронавирус.
СЗО призна разпространението на новия вид коронавирус като извънредно положение с международно значение и даде официалното име на болестта — COVID-19.

Броят на заразените в континентален Китай вече надхвърли 78 хиляди души, 2744 са смъртните случаи, над 32 хиляди са излекувани.
За регистрирани случаи на зараза извън КНР, според последните данни на СЗО, в 37 страни броят на заразените достигна 2790, 44 са смъртните случаи.

Данните се променят с всеки изминал час, продължаваме да следим ситуацията, очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...