The National Interest (САЩ): Руската армия става все по-страшна

От гледна точка на Москва, кампанията в Сирия й предоставя безценен боен опит и й позволява да се усъвършенстват уменията на руските въоръжени сили.

«Използването на нашите въоръжени сили в бойни условия е уникалeн опит и уникално средство за подобряване на нашата армия. Никакви учения не могат да се сравняват с използването им в бойни условия», заяви президентът Путин.

Превод от The National Interest (САЩ):

Русия възнамерява да запази войските си в Сирия, въпреки възможните загуби, тъй като Кремъл вярва, че ползите надвишават загубите. От гледна точка на Москва, кампанията в Сирия дава на руската армия безценен боен опит и й позволява да се усъвършенстват бойните умения на руските въоръжени сили.

Според Кремъл една от най-важните причини, поради която Русия продължава кампанията си в Сирия, е по-нататъшното усъвършенстване на новоразработените комплекси въоръжение за нанасянето на прецизни удари.

„Сирия не е изпитателна площадка за руските оръжия, но все пак ние я използваме там за новото си въоръжение“, каза Путин. — Това доведе до усъвършенстване на съвременните ударни, в това число на ракетните комплекси. Едно е да ги имаш формално, а друго е да гледаш как те работят при бойни обстоятелства.»

Путин отбеляза, че Сирия също е доказала своята стойност за руската отбранителна промишленост, която придоби ценни познания за това как войските използват оръжията и техниката си в битка.

„Когато започнахме да използваме това модерно въоръжение, включително ракетното въоръжение, цели бригади от нашите военно-промишлени комплексни предприятия заминаха за Сирийската република, за да въведат тези оръжия — това е изключително важно за нас! За да разберем на какво можем да разчитаме, използвайки го в бойни условия», каза руският президент.

Сирийската кампания помогна на Русия в по-нататъшното развитие на военния персонал и даде на офицерския й корпус реален боен опит. А това от своя страна позволи на руските военни сериозно да усъвършенстват своите тактики, методи и техники на водене на война.

„Нашите военачалници — а ние изпратихме значителен брой офицери и генерали в Сирия, които чрез участието си във военните действия започнаха да разбират какво е съвременен въоръжен конфликт, колко важни са връзките, разузнаването и взаимодействието между различните части и формирования, колко е важно да се гарантира ефективната експлоатация на космическата ни групировка, авиацията, сухопътните сили, включително силите за специални операции“, каза Путин.

„Всичко това ни позволи да направим още една много сериозна стъпка в подобряването на нашите въоръжени сили.“

Русия е готова да продължи сегашния си курс в Сирия, докато Кремъл получава повече ползи, отколкото загуби. Днес кампанията на Кремъл в Сирия носи впечатляващи ползи за Москва, тъй като тази страна се превърна в изпитателна площадка, където руските войски могат да организират проверки на своите войници и техника в реални бойни условия, като същевременно действат при минимален риск.

Така Русия получи възможност не само да изпробва и провери военната си техника, но и да подобри своите тактики, методи и техники на водене на война в истинска битка. Следователно Сирия е безценна за руската армия, тъй като получава боен опит там, докато Кремъл се стреми да направи Русия велика сила, способна почти наравно да си съперничи със Съединените американски щати.

Дейв Маджумдар, редактор в The National Interest, пишещ по военните въпроси

Петя Паликрушева, превод и редакция

Коментари:

Зареждане ...