«САЩ тренираха ядрен удар срещу Русия»: Москва пак ли ви заплашва, циници?!

Но какво става? Как се нарича това? Тези дни САЩ проведоха мирни военни учения, по време на които разработиха мирен ядрен удар срещу Русия.

"САЩ тренираха ядрен удар срещу Русия": Москва пак ли ви заплашва, циници?!

Нима това не е цинично, милитаристично, агресивно и асиметрично предизвикателство?!

Всеки друг лидер — демократичен и модерен — би започнал да заплашва на висок тон и в прав текст. Но не и Путин. Той просто плю с пренебрежение върху нежните ръце на западните «партньори», протягащи пръстчета към Русия.

"САЩ тренираха ядрен удар срещу Русия": Москва пак ли ви заплашва, циници?!

Русия ще продължи да оборудва всички видове войски с най-новите видове въоръжения и техника, включително с лазерни и хиперзвукови системи, заяви руският президент Владимир Путин.

"САЩ тренираха ядрен удар срещу Русия": Москва пак ли ви заплашва, циници?!

«Ще продължим да се стремим нашите армия и флот да бъдат все по-съвременни, което означава да засилим потенциала на стратегическите си сили, да изпращаме най-новите видове въоръжения и техника, включително лазерни, хиперзвукови системи и високо прецизни системи до всички видове и родове войски», каза той по време на речта си на гала вечерта в чест на Деня на защитника на Отечеството.

Много от оръжията на Русия нямат аналози в света, припомни Путин.

Президентът на Русия подчерта, че най-солидната основа на руските въоръжени сили винаги са били мъжествените и предани към Родината хора — «истинските патриоти, войници и сержанти», офицерският корпус на страната.

През декември 2019 г. руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на руския лидер Владимир Путин за поставянето на бойно дежурство на ракетният комплекс с хиперзвуков блок „Авангард“.

По време на заседаниe на колегията на Министерството на отбраната Путин заяви, че Русия изпреварва останалите страни по отношение развитието на лидерските оръжия — никой друг няма хиперзвуково оръжие. В бойно дежурство в руската армия са вече комплексите «Кинжал» и «Пересвет».

Също така, според така поставените планове се извършват работите по ракетите «Сармат», «Циркон» и «Буревестник».

«При това при редица перспективни образци, а това фактически е оръжието на бъдещето, ние вече преминахме от етапа на изпитанията към доставката им на бойно дежурство в режим на постояна готовност. Това, както вече казах, означава, че отбранителната способност, сигурността на Русия е надеждно обезпечена в дългосрочна перспектива», добави държавният глава на Русия по време на речта си на гала вечерта в чест на Деня на защитника на Отечеството.

Петя Паликрушева

"САЩ тренираха ядрен удар срещу Русия": Москва пак ли ви заплашва, циници?!

Коментари:

Зареждане ...