САЩ нямат доказателства за „намесата“ на Русия в изборите в помощ на Тръмп

САЩ не разполагат с доказателства, че Русия се намесва в изборите през 2020 г., за да помогне на американския лидер Доналд Тръмп да бъде преизбран втори мандат.

Това съобщи CNN,позовавайки се на източници.

Шелби Пиърсън, представител на разузнавателните служби по сигурността на изборите в САЩ, заяви по-рано, че „Русия се намесва в изборите през 2020 г., за да помогне за преизбирането на президента Доналд Тръмп“.

Според телевизионния канал САЩ «нямат доказателства, че намесата на Русия в този цикъл е насочена към преизбирането на Тръмп».

„Разузнаването не потвърждава това“, заяви един от източниците.

Той поясни, че „по-разумното тълкуване на разузнаването не се заключава в това, че те имат предпочитания“, добави той, „по-скоро те разбират, че президентът е човекът, с когото могат да работят, той е преговарящ“.

По-рано The New York Times съобщи, че представители на американската разузнавателна общност са предупредили Камарата на представителите, че Русия уж се намесва в президентската кампания през 2020 г. в САЩ, за да помогне на президента на САЩ Доналд Тръмп да бъде преизбран за втори мандат.

Говорителят на руския лидер Дмитрий Песков, коментирайки тази статия, заяви, че това са „поредните параноични съобщения“.

От своя страна Тръмп нарече докладите за „намеса“ поредна „дезинформационна кампания“.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...