Оскотяването на Украйна!/Русия не изоставя своите

По това колко бързо и организирано Русия евакуира сънародниците си от китайския Ухан и какви сериозни проблеми имаше при извозването на украинците, веднага стана ясно колко различно се отнасят двете държави към своите граждани.

Но това не е изненадващо. Украйна, считайки Крим за свой, а жителите на полуострова уж за свои граждани, блокира водата на същите тези свои уж граждани, остави ги без светлина, напълно блокира доставката на храна. Украйна бомбардира мирните жители на Донбас вече шест години поради факта, че не са съгласни с бандервоския държавен преврат. Така че защо да се изненадваме, че украинските власти не можаха да намерят самолет толкова дълго, за да евакуират собствените си граждани от Ухан, в който започна коронавирусната епидемия?

Изненада ме съвсем друго. Отношението на самите украинци към своите сънародници.

Невъзможно е нормален човек да си представи толкова много ненавист към сънародници, оказали се в Китай по време на епидемията! В различни градове на Украйна жителите блокираха пътища. Ето ги. Украици са готови да убиват украинци, защото допускат, че може да са болни. Забележете, те допускат, но вече са готови да убиват.

Започнаха да издигат барикади и да палят гуми, за да не допуснат кацането на «коронавирусния» самолет на летищата по градовете им.

«Това е геноцид над украинския народ», казват украинците и предлагат хората, които тъкмо бяха евакуирани от Китай, да бъдат изхвърлени при москалите (разбирай в Русия, бел.ред.) или в Донбас.

А един дори предложи да ги изхвърлят в Чернобил:

Други започнаха да правят молебени, за да не се допуснат украинците, завърнали си от Китай, в градовете им.

Забележете, всичко това го правят уж вярващи.

Макар отдавна да мисля, че тези скотове не вярват в Бога, а само в златния телец.

След като научиха, че украините, евакуирани от китайския Ухан, няма да бъдат стоварени при тях от болницата във Винники, област Лвов, те патриотично изпълниха химна на страната: «Още не е умряла Украйна…»

По пътя автобусите с евакуираниje хора бяха захвърляни с камъни.

«Пътниците и екипажът на спасителната мисия пристигнаха в Нови Санжари. Протестиращите разбиха прозорците на автобуса. Те захвърляха с камъни нашата група. Няма пострадали», пише журналистът от телевизионния канал «Украйна» Александър Махов.

Полицията в Нови Санжари, където бяха изведени евакуираните хора, разпръсна протестиращите, освобождавайки пътя за достъп до медицинския център. Протестиращите хвърляха камъни към полицията. Една жена крещеше, че този санаториум ще бъде изгорен през нощта.

През 1709 г. руските войски разгромяват шведите край Полтава, а през 2020 г. украинците край същата тази Полтава са готови да изгорят сънародниците си, евакуирани от Ухан.

Какво можем да кажем за всичко това?

Само едно: деградацията в Украйна е тотална.

Позорната власт в страната превърна собствения си народ в СКОТ.

Това горното НЕ Е възможно да се случи в Русия.

Русия не изоставя своите!

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...