Караянчева: Действията на Радев не са нормални, те смущават

«Не е нормално това противопоставяне, което президентът започна спрямо институциите. Това наистина смущава». 

Караянчева: Действията на Радев не са нормални, те смущават

Това каза пред БНР Цвета Караянчева — председател на Народното събрание. Според нея той трябва да направи така, че всички институции при него да си говорят нормално.

В предаването «Неделя 150» по «Хоризонт» Караянчева уточни, че ако президентът посочва конкретни проблеми, критиките му ще са приемливи. Тя припомни, че на тържеството за 30-годишнината на КНСБ и тя, и премиерът Бойко Борисов са подали ръка на Румен Радев, защото:

«Ние не сме Цвета, Бойко, Румен. Ние сме институции, които помежду си трябва да имат нормален и успешен диалог».

По думите на Караянчева президентът трудно е подал ръка на премиера.

«В трите години от мандата си президентът чертае разделителни линии. Това видяхме и в шествието, което той оглави, разделено от шествието, което организираше Столичната община — заедно с патриарха, аз също бях имаше и депутати от БСП. На 19-и февруари, когато България се прекланя пред своя най-чист и най-смислен герой, не биваше да се случва това. Какво иска президентът да каже с това шествие:

«Вижте, аз мога да събера много хора». И какво от това».

Председателката на Народното събрание беше категорична, че шествието, което е повел президентът в деня на Левски, не е било всенародно шествие. Тя коментира, че не би имало такова освиркване на кметицата на София Йорданка Фандъкова, ако не е било това организирано шествие, чийто патрон беше Румен Радев, преди честването на паметника на Апостола. Тя нарече «организирана агитка» скандиращите и освиркващите.

Интервю на Диана Янкулова с Цвета Караянчева в предаването »Неделя 150»

Коментари:

Зареждане ...