Борисов: Комунистите сринаха българския лев!

През последните години чувствително расте броят на българите, които се завръщат в родината — около 4 пъти за периода 2012 г. — 2018 г.

Това отчете премиерът Бойко Борисов със съобщение и статистика в профила си във «Фейсбук».

Той направи кратък обзор на миналото ни и на днешното състояние, като отчете, че в страната все още има проблеми за решаване.

«Дълги години страната ни беше управлявана от тежък комунистически режим, българите нямахме право на избор и свободно движение. Последваха кризите, до които бяхме докарани от същата комунистическа партия — срив на българския лев, изчезване на спестяванията на хората, свръхинфлация, глад и мизерия», пише Борисов.

По думите в резултат на това много българи са потърсили шанс за оцеляване и развитие в чужбина, но през последните години има видим напредък, като се позовава на мнението на хората, анализаторите и на статистически данни.

«Именно затова през последните години чувствително расте броят на българите, които се завръщат в родината — около 4 пъти за периода 2012 г. — 2018 г. Днес в Европа няма стена, която да разделя хората, миграционните процеси са сравнително лесни, но за нас е важно, че посоката вече е двупосочна», продължи министър-председателят.

«Разбира се, че в страната ни има проблеми, но те са решими и по тях се работи. Продължаваме с усилията за подобряване на условията на живот, да имаме по-високи доходи, по-добра инфраструктура, по-добра бизнес среда. Всеки един българин е важен за страната ни! Вярвам, че сме на прав път и положителната тенденция все повече българи да се завръщат в родината ще продължи», заключи Борисов.

Коментари:

Зареждане ...