Турски учен: Русия трябва да избере: или „сирийския режим“, или партньорство с Турция


Единственият начин, по който Русия и Турция могат да решат настоящата напрегната ситуация около Идлиб, е да възобновят мирните преговори в Астана, пише журналистът от Daily Sabah Ахмед Ал Бурай. Според него Анкара няма желание да се вмъкне в тресавището на тотална война с Дамаск, която ще бъде подкрепена от руските ВВС. По подобен начин Москва не е заинтересована да продължи конфликта с Турция заради Сирия, убеден е авторът.

Видео: Последни новини от Сирия — Турция обвини Русия.

Русия трябва да избере: или „сирийския режим“, или партньорство с Турция, пише в статията си за Daily Sabah Ахмед Ал Бурай, учен от Истанбулския технически университет.

Според автора „противоречивият руски философ и специален представител на президента на Русия“ Александър Дугин твърди, че в настоящата ера ще има „възход на Руската империя“ в Близкия изток и край на американската хегемония. За да постигне това, смята философът, Русия трябва да работи за успокояване на Турция и Иран и за укрепване на стратегическите отношения с тях като партньори, а не като съперници, отбелязва авторът.
Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...