Русия: Суверенитетът и териториалната цялост на Сирия трябва да се спазват

Ангела Меркел и Еманюел Макрон изразиха загриженост за тежката хуманитарна ситуация в Сирия по време на телефонен разговор с Владимир Путин. Германският канцлер и френският президент поискаха незабавно прекратяване на военните действия в провинция Идлиб и също обявиха готовността си да се срещнат с руския лидер и с турския му колега Ердоган за политическо решение на проблема, съобщава германският телевизионен канал Das Erste.

По време на разговора и двамата политици обявиха готовността си да се срещнат с Путин и турския президент Ердоган, за да постигнат политическо решение на проблема. Това съобщи официалният представител на германското правителство Щефан Зайберт.

Както се отбелязва в материала, Русия е най-важният съюзник на главата на сирийската държава Башар ал Асад. Кремъл отбеляза важността на предприемането на ефективни мерки срещу терористичната заплаха. Необходимо е обаче да се спазва суверенитетът и териториалната цялост на Сирия, настоява руската страна, отбелязва германският телевизионен канал.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...