Разгромиха руския съдия, който нарече СССР «престъпен» (и видео)


Политико-воененният експерт Яков Кедми коментира изказването на съдията от Конституционния съд на Руската федерация Константин Арановски за СССР.

Арановски в изявление, разпространено от медиите предния ден, нарече СССР «незаконно създаден» и призова Русия да не се счита за негов приемник.

Според Кедми, казвайки това, съдията на Конституционния съд на Руската федерация е направил две грешки. Първият експертът нарече нарушение на принципа, според който съдиите (особено от Конституционният съд) нямат право да правят политически изявления.

«Задълженията на съдиите е тълкуват закона. Нито повече, нито по-малко. А доколкото той е съдия в Конституционния съд, то над него е само Господ Бог. Много често хора в подобна позиция се замозабравят. Той може да се изкаже по философски въпроси, но те трябва да са извън политиката», каза Кедми.

Другата грешка на Арановски Кедми счита за «Логически нонсенс», според който всички демократични държави не трябва да се считат за приемници на недемократични.

Кедми припомни, че всички кралства, предшестващи европейските демокрации, са тоталитарни и развитието и промяната на устройството на държавате не може да се свързва със самото съществуване на държавата.

«Най-добре за това говори ненавистният на този Конституционен съдия Йосиф Висарионович Сталин. Хитлер в многото си варианти идва и си заминава. Но немският народ остава».

Властта може да се променя. Арановски упреква Комунистическата партия на СССР, но тя няма общо със самото съществуване на държавата. Няма значение каква власт е била в Русия тогава. Русия е приемница на всички държави, започвайки от Олег», заяви Кедми в ефира на телевизионния канал «Россия 1».

Говорителят на руския лидер Дмитрий Песков нарече становището на съдията Константин Арановски, че СССР е „незаконно създадена държава” негово частно мнение.

В Държавата дума и в Съвета на Федерацията на Русия разкритикуваха изявлението на съдията.

Вижте видеото! Логиката на Сергей Михеев е желязна!

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...