Китай отчете 397 нови заразявания с коронавируса за вчера

Континентален Китай отчита 397 нови потвърдени случая на заразяване с коронавируса за вчерашния ден, съобщи китайската Национална здравна комисия. Това е по-малко в сравнение с 889-те случая предишния ден, предаде Ройтерс.
По този начин общо потвърдените дотук случаи в континентален Китай стават 76 288.
Към края на вчерашния ден броят на починалите от епидемията в континентален Китай е достигнал 2345.


Провинция Хубей в Централен Китай, епицентърът на епидемията, съобщава за 106 нови смъртни случая, от които 90 са в столицата на провинцията Ухан.
Южна Корея съобщи за 142 нови потвърдени случая на заразяване с коронавируса, с което общият брой става 346, съобщиха Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията.

Деветдесет и един от новите случаи са проследени до болница в окръг Чондо, която беше обособена от правителството като една от «зоните за специални грижи».
Броят на случаите на заразяване с коронавируса в Япония за последното денонощие се е увеличил със 17 и достигна 745, сред заболелите има три деца, съобщи японското министерство на здравеопазването, цитирано от ТАСС.

Коронавирусът е регистриран в 15 от 47-те префектури на Япония. Най-много заболели има сред жителите на Токио (28). Във връзка с това столичните власти решиха да отложат с три седмици някои масови прояви, в частност хранителни изложения и районни фестивали.
Основната част от заразените в Япония продължават да бъдат пътниците и екипажът на круизния лайнер «Даймънд принцес», който от повече от две седмици е поставен под карантина в пристанището на град Йокохама. Там досега бяха потвърдени общо 634 случая на коронавируса.

Източник: Пекин, БТА

Коментари:

Зареждане ...