Петкова все още чака отговор от Президента за кои точно енергийни проекти е воден разговор с Кремъл

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова все още чака отговор от президентската институция за кои точно енергийни проекти е воден разговор между Румен Радев и Владимир Путин.

Източник: БГНЕС

Изпълнителната власт е останала изненадана от прессъобщението, разпространено от президентството за за темите на телефонния разговор между двамата държавни глави от 18 февруари, че са обсъдени редица актуални въпроси в руско-българското сътрудничество «с акцент върху изпълнението на проекти в енергийния сектор».

Ние се изненадахме от общото понятие енергийни проекти. За мен не беше ясно за кои точно проекти става въпрос, заяви Теменужка Петкова в студиото на БиТиВи и допълни, че ако президентството има проекти, по които да работи, е добре да знае и изпълнителната власт, в чийто прерогатив е именно работата по такива проекти. Това се отнася включително и до цената на природния газ, което е деликатна тема.

Теменужка Петкова не се е опитвала да се свърже с президентската институции и до този момент няма конкретизация от страна на Румен Радев:

«Нашите проекти са ясно посочени, ако има други… ще бъдем благодарни да научим за тях. Никой не печели от това институциите да не си говорят.»

Теменужка Петкова заяви, че работата по «Балкански поток» продължава в срок и всичко е наред по проекта. На въпрос дали би могло да се попречи на проекта, например от страна на САЩ, министърът бе категорична, че както никой не може да ни помага, така и проектът не може да бъде спрян, щом се изгражда по правилата, както се и прави.

Коментари:

Зареждане ...