«Не повярвах, че някой може да скандира името на Радев, вместо това на Левски»

«Не прави чест на никого точно в този ден да се прави партийно шествие и да се организират партийни агитки.»

Източник: БГНЕС

Така столичният кмет Йорданка Фандъкова отговори на въпрос дали според нея президентът дължи извинение за случилото се на 19 февруари по време на почитането на Апостола на свободата Васил Левски.

Припомняме, че на 19 февруари множество хора, се бяха събрали около паметника на Апостола в София, предимно от шествието, на което дойдоха и много представители на БСП, включително и лидера Корнелия Нинова, скандира името на президента Радев и освирка кмета Йорданка Фандъкова, докато тя произнасяше речта си по време на церемонията.

По думите й дали трябва да се извини или не е лично решение. Фандъкова посочи, че получила от журналисти информация, че се организира подобно нещо.

«Изобщо не исках да повярвам, че това е възможно, не за друго, а защото е точно там, точно в този ден — денят, в който мястото, на което можем да се преклоним пред паметта на Апостола и всички търкания да ги оставим за друг ден», каза Фандъкова.

Вчера в парламента в декларация на ГЕРБ, управляващите настояваха за извинение от страна на президента, защото паметта на Апостола на свободата била поругана под неговия патронаж.

В отговора на това, президентът, заяви че ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление.

Според Фандъкова всеки може да изяви своята воля и желание, но имало дни от календара на България, в които си струва да говорим за обединение.

«Неслучайно, всяка година акцентирам на това — самият Левски е казал да си кажем кривиците и заедно да вървим напред. Очевидно е, че не можем заедно, не зная дали всички имат желание да вървим напред», акцентира кметицата.

Градоначалникът направи коментара си, след като инспектира строително-ремонтните дейности на детска градина в столичния квартал «Дружба»1. Това съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...