Обвиненията към Русия за MH17 гръмко се разпадат

Към западната следствена група има все повече въпроси.

Години наред, обвинявайки Русия за нападение над малайзийския самолет, Съвместната разследваща група в Холандия от самото начало знаеше, че руските ракетни системи просто не са могли да направят това.

Съответното изявление в четвъртък, 20 февруари, беше направено в пресслужбата на австралийската федерална полиция. Комюникето на органите на реда публикува агенция ТАСС.

Така Австралия потвърди достоверността на информацията, която преди няколко дни представи журналистът Макс ван дер Верф. Както по-рано News Front съобщи, той публикува документацията на правния отдел на Нидерландската служба за военно разузнаване и сигурност.

Представените материали потвърдиха, че MH17, летящ над военната зона, е бил извън обсега на руските системи за ПВО. Освен това прокурорите не разполагат с доказателства за прехвърлянето на руски противоракетни ракетни системи «Бук» в Донбас.

Австралийската полиция от своя страна посочи, че документите „са публикувани без разрешение“, но потвърди тяхната автентичност.

„Някои от документите, които бях а публикувани без разрешение предния ден, принадлежат на австралийската федерална полиция и са разработени като част от разследването на Съвместната разследваща група“, се казва в съобщението.

Припомняме, че пътническият самолет на Малайзийските авиолинии се разби в Донбас на 17 юли 2014 г., а западната общност използва трагедията за политически цели. Липсата на истински доказателства не попречи Русия да бъде обвинявана. Това прави така наречената Съвместна следствена група от много години, като същевременно игнорира доказателствата за съпричастносттта към крушенето на украинските военни.

Когато Съвместната следствена група представи елементите на ракетата, изстреляна към самолета със запазен сериен номер, Министерството на отбраната на Русия предостави информация за тази снаряд. Както се оказа, ракетата е направена още в съветско време, след това е прехвърлена във военно поделение на територията на Украйна. Там боеприпасите останаха след разпадането на Съветския съюз.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...