«САЩ ще победят Русия за 7 дена? Оказа се, че са ни подвели»

Редица американски военни експерти смятаха, че Русия може да бъде победена за 7 дни, пише китайското издание. Но в действителност това не е така. Русия има «смъртоносно оръжие», така че никакви провокации и заплахи от страна на САЩ не могат да я изплашат, отбелязва изданието.

Превод от Sina (Китай):

През последните години отношенията между Америка и Русия се влошиха, а рискът от война между двете страни се увеличи. Някои американски военни експерти обаче твърдят публично, че ако избухне война между САЩ и Русия, ще са нужни само седем дни, за да бъде унищожена руската армия. Тези изявления привлякоха вниманието на заинтересованите от военните дела.

Възможно ли е американските военни да успеят да превземат цяла Русия само за седем дни? Руската армия няма ли да издържи повече от седем дни? Реалната ситуация е плашеща.

Въпреки че Съединените щати значително превъзхождат Русия по брой регулярни въоръжени сили, Москва притежава огромно количество ядрени оръжия. Ако Русия започне да използва ядрения си потенциал, тя ще унищожи САЩ. Оказва се, че сме били подведени и Русия е напълно способна да победи Съединените щати.

След разпадането на Съветския съюз Русия става негов основен правоприемник. По-голямата част от военното наследство на СССР остана в Русия, благодарение на това тя сега разполага с най-големия ядрен арсенал в света. Страната получи от Съветския съюз и голям брой междуконтинентални ракети, бойни самолети, военни кораби и др.

Русия произвежда и изнася част от въоръжението и техниката за други страни и използва приходите от продажбата за разработването и внедряването на още по-модерни видове оръжия. Следователно не може да се подценява военната мощ на тази държава.

В същото време Русия има висока степен на стратегическа дълбочина. Като най-голямата държава в света, Русия обхваща площ от 17 милиона квадратни километра. Това е почти двойно по-голяма територия от тази на САЩ. Русия се простира през Евразийския континент, граничи с Балтийско море на северозапад, Черно море на югозапад, с Аляска през Беринговия проток в най-източната точка.

Дължината на страната от север на юг е 4000 км, а от юг на запад — 9 000 км. Дори и без военната сила на Русия, на САЩ ще им бъде много трудно да окупират такава огромна територия за кратко време.

Освен това Русия притежава колосални стратегически ядрени сили и голям брой съвременни стратегически оръжия. Въпреки намаляването на броя на войските, руската армия е оборудвана с нови видове „смъртоносни оръжия“, включително хиперзвуковите ракети „Авангард“, междуконтиненталните балистични ракети „Сармат“ и междуконтиненталните ракети „Топол-М“, които са в експлоатация от дълго време. Следователно, в случай на война, руската армия вероятно ще даде отпор с  тези видове стратегически оръжия.

Сред страните, притежаващи ядрено оръжие, Русия е на първо място в света по брой ядрени бойни глави. Американската армия разполага с над 4000 ядрени бойни глави, докато руската има над 5000. Освен това Русия има перфектна ядрена триада: стратегическите бомбардировачи Ту-160 и Ту-22М за атака във въздуха и множество шахтни пускови установки за изстрелване на междуконтинентални ракети от земята. Освен това на Трансибирската магистрала е скрит военен железопътен ракетен комплекс, а ядрените подводници от клас „Борей“ кръстосват морето

Ерго,  Русия не се страхува от никакви провокации и заплахи от страна на САЩ.
Петя Паликрушева

Източник: https://k.sina.com.cn/article_3173692767_bd2ab55f00100riog.html?cre=tianyi&mod=pcpager_focus&loc=1&r=9&rfunc=70&tj=none&tr=9

Коментари:

Зареждане ...