Въздушна провокация на САЩ в Сирия: Реакцията на Русия не закъсня

На фона на мащабната конфронтация, развихрила се в Сирия, американските войски решиха да провокират, изпращайки самолет към руска военна база.

Въздушна провокация на САЩ в Сирия: Реакцията на Русия не закъсня

Според наличните данни самолетът EP-3 на ВМС на САЩ, предназначен за въздушно разузнаване, се е насочил към военноморската база в Тартус, където са разположени руски войски. Инцидентът е станал на фона на битките за Алепо, по време на които ВКС на Русия наняся въздушни удари по териристите.

Русия беше принудена да реагира на провокативните действия.

Порталът «Оперативна линия» изяснява, че снощи в 16.48 часа московско време изтребител, вероятно Су-35, e излетял от въздушната база Хмеймим, за да прихване американския самолет. Руският бомбардировач е съпроводил американския самолет, чиято мисия така и не е била установена.

По-рано News Front многократно съобщи, че американската администрация е против разгрома на терористите в Сирия. По-рано този месец, след като правителството на Арабската република проведе успешна операция в зоната за деескалация на Идлиб, специалният представител на САЩ за Сирия Джеймс Джефри обвини за успехите на сирийската армия Русия и поиска тя да «промени политиката си» в региона.

Освен това миналата седмица Вашингтон открито обяви, че прекратяването на въоръжения конфликт в Сирия е извън американските интереси.

За виновник отново бе обявена Русия.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...