Русия и Венецуела обсъдиха сътрудничество в IT сферата

Заместник-министърът на цифровото развитие, връзките и масовите комуникации на Руската федерация Михаил Мамонов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Венецуела в Русия Карлос Рафаел Фария Тортоса.

Това се посочва в съобщение на уебсайта на Министерството на комуникациите.

Отбелязва се, че страните са обсъдили изпълнението на националната програма „Цифрова икономика на Руската федерация“, сътрудничеството в областта на комуникациите и други въпроси.

Мамонов заяви по време на срещата още, че Русия е готова да разшири сътрудничеството си с Венецуела в областта на информационните технологии.

Съобщава се, че вече е реализиран проект за въвеждане на интелигентна гласова платформа за венецуелския оператор Digitel, а в страната телевизионният канал Russia Today излъчва на испански.

От министерството допълниха, че страните са постигнали споразумение да проучат възможността за подписване на двустранен документ за сътрудничество в областта на комуникациите и информационните технологии.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров заяви, че по време на срещите с представители на венецуелското ръководство са постигнати споразумения за развитие на сътрудничеството в условията на незаконните санкции.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...