Пушков: «EС попадна в собствения си капан”

Алексей Пушков, председател на Комисията по информационна политика към Съвета на федерацията на Русия, коментира изявлението на френския президент Еманюел Макрон, че антируските санкции не носят нищо положително нито за Европа, нито за Русия.

Както той написа в своя Twitter, ЕС е попаднал в собствения си капан.

„Макрон призна, че санкциите струват на ЕС толкова, колкото на Русия, но не дават „положителен резултат “. За да поясня: политически резултатът е нулев. Няма смисъл да настояват за този курс, но те не знаят как да преодолеят безизходицата в Европейския съюз. Както в случая, в който ловецът попада в собствения си капан”, подчерта Пушков.

Макрон заяви по-рано, че антируските санкции не носят нито на Европа, нито на Русия нищо положително, и отбеляза необходимостта от диалог за разрешаване на замразените конфликти.

Полският министър на външните работи Яцек Чапутович, оценявайки изявлението, отбеляза, че полската страна не споделя тази позиция: санкциите трябва да се запазят, а Европа и ЕС «трябва да се обединят с други страни, предимно със САЩ», тъй като Москва представлява «много сериозна заплаха».

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...