«Право и справедливост» в Полша подкрепи Дуда, бил «кандидат-мечта»

Управляващата полска дясна партия «Право и справедливост» подкрепи президента Анджей Дуда, който ще се бори за преизбиране на изборите на 10 май, съобщи Асошиейтед прес.
На откриването вчера във Варшава на предизборната кампания на Дуда лидерът на партията Ярослав Качински нарече държавния глава «кандидат мечта».


Дуда, който беше член на «Право и справедливост», подкрепя популистката политика на управляващите, включително промените в съдебната система, критикувани от ЕС като антидемократични, отбелязва АП.

Като негов основен съперник в битката за президентския пост се очертава кандидатката на главната опозиционна партия Гражданска платформа Малгожата Кидава-Блонска. Дуда води в социологическите допитвания, но може би изходът от надпреварата ще се реши на втори тур.
Откривайки кампанията си, Дуда заяви, че негови приоритети като президент са повишаване на жизненото равнище на поляците и на тяхната безопасност, предаде ТАСС. Като свои важни цели той посочи силната позиция на страната на световния и европейския пазар, подобряването на здравеопазването и реформирането на съдебната система.

Източник: Варшава, БТА

Коментари:

Зареждане ...