Главнокомандващият ВМФ на Русия пристигна в Куба

Шестдневното работно посещение на Главнокомандващия ВМФ на Русия адмирал Николай Евменов в Куба по покана на кубинската страна започва в неделя, 16 февруари. Това се посочва в съобщението на Министерството на отбраната на Русия.

«По време на посещението адмирал Николай Евменов ще проведе поредица от срещи с ръководството на Министерството на отбраната на Република Куба и също ще посети различни обекти и подразделения на Революционните военноморски сили», съобщиха от военното ведомство.

През юни миналата година корабите от Северния флот на Русия — фрегата „Адмирал от флота на Съветския съюз Горшков“, помощните кораби „Елбрус“ и „Николай Чикер“, направиха делови заход в Куба, който продължи три дни.

При входа в пристанището от кубинска страна и от страната на руската фрегата беше изстрелян Салютът на нациите — 21 халосни артилерийски изстрела. Обикновено тази процедура се извършва при официални посещения или при срещи на високопоставени лица.

Офицерите и моряците от екипажа на фрегатата «Адмирал Горшков» взеха участие в церемонията по полагането на венци на Вечния огън и на Паметника на Съветския войник-интернационалист. Церемонията завърши с тържествения марш на североморците.

Петя Паликрушева

На снимката: Мемориал на съветския войн-интернационалист в Куба

Коментари:

Зареждане ...