Вашингтон е безпомощен: Строителството на «Северен поток-2» се възобнови

Дори заплахите за санкции не помогнаха на САЩ да прекъснат изграждането на газопровода.

Както знаете, в края на миналата година Конгресът на САЩ стовари заедно с военния бюджет и пакет от мерки за газопровода „Северен поток-2“. Инициативата включваше санкции срещу компаниите, участващи в строителството. В тази връзка корабите за полагане на тръби на швейцарската компания Allseas спряха да участват в проекта, когато оставаше да се проложат само 160 километра от тръбопровода.

Според мониторинговия портал MarineTraffic, специалният кораб Nordnes, който работи под флага на Холандия и принадлежи на норвежката компания CSL Norway AS, се е приближил до строителната площадка на газопровода. Корабът напусна финландското пристанище Инкоо, след което тръгна по тръбопровода. Съобщава се, че корабът вече е започнал строителни работи по тръбопровода.

Това не е първият кораб, който противно на американските санкции извършва работа по изграждането на «Северен поток-2». Така например корабът Rockpiper, който плава под знамето на Кипър, също извършва строителни работи.

Както по-рано News Front съобщи, след около 2 месеца на строителната площадка ще пристигне руският кораб «Академик Черски», който ще завърши проекта. Корабът отплува в открито море от пристанището «Находка» в Далечния Изток и се отправи към Сингапур, където ще пристигне приблизително на 22 февруари.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...