Турция помага на джихадистите в Сирия, руските «Су» и «Урагани» изравняват земята

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предприе крайна стъпка, открито демонстрирайки скъсване на отношенията с Русия. Тежкото въоръжение, прехвърлено в Сирия, се използва директно за нанасяне на удари по позициите на сирийската армия.

Ердоган спасява джихадистите, като ги подкрепя с огъня на танкове, артилерия с голям калибър и РСЗО. Турските войски извършиха най-масовия обстрел в югозападната част на провинция Алепо, където джихадистите започнаха контраатака с надеждата да блокират магистралата Алепо-Дамаск (М-5).

Турците стрелят от района на селището Ибин, където е концентрирана голяма групировка от Въоръжените сили  на Турция.

Турски танкове, РСЗО и САУ нанасят удари по Кафр Нуран, Мизназ и Кафр Халаб. С тази подкрепа джихадистите започнаха контраатака, пробивайки фронта в близост до селището Мизназ, в района на което минава магистрала М-5, необходима за доставките на джихадистите.

Твърди се, че турски танкове M60 са използвани за подкрепа на нападението на джихадистите върху позициите на сирийската армия в района на Мизназ/Кафр-Халаб.

Не е ясно дали танковете се управляват от турски военни или екипажите са съставени от членове на терористични групировки.

Според източници, публикували в YouTube кадри на терористичната групировка «Джейш ал Ахрар», които кадри интернет каналът упорито изтрива, подготвя се контраатака срещу позициите на Сирийската арабска армия в южната част на Алепо в Сирия.

Терористите са снабдени с въоръжение и техника, предоставени им от Въоръжените сили на Турция, съобщават журналисти от мястото на събитието.

Контраатаката бе осъществена. Този успех обаче беше краткотраен. Сирийските военни разполжиха на ключови позиции на мястото на пробив 220-мм МЛРС БМ-27 «Ураган», който стовари огън върху струпванията на джихадистите.

200-мм реактивна система за залпов огън (РСЗО) БМ-27 (9К57) «Ураган» беше забелязана днес близо до линията на съприкоснование в западната част на Алепо в Сирия.

След това метежниците бяха обработени от руската авиация. След понесените загуби остатъците от бандитите се разбягаха в различни посоки, в резултат на което „ударният юмрук“ на Турция рухна.

Тела на джихадисти от елитния отряд «Джейш Узман», които станаха мишени на въздушния удар на ВКС на Русия.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...