НАТО не се страхува, защото има САЩ. Русия не се страхува, защото има двама съюзника

Русия е класически пример за страна, която самостоятелно развива военната си индустрия и с право може да се счита за военна сила, пише Sina. Много страни са далеч от това. НАТО няма да я уплаши. Това е така, защото Русия има два важни съюзника.

Превод от Sina (Китай):

НАТО е най-голямото военно и дипломатическо постижение на САЩ след Втората световна война. Организацията на Северноатлантическия договор дава възможност на САЩ за глобално военно присъствие.

Страните от НАТО не се страхуват при много международни проблеми, тъй като могат да разчитат на подкрепата на САЩ. След САЩ, те могат да бомбардират някои малки страни или да участват в регионални войни. Защо тогава Русия не се страхува?

Думите на Владимир Путин дават добър отговор на този въпрос: защото Русия има двама съюзника — армията и флота. Това е цитат от Александър III. Относно третия „съюзник“ — Военновъздушните сили — не се споменава, тъй като по това време няма военновъздушни сили. Смисълът на цитата е, че страната трябва да разчита на собствените си сили, само армията ще помогне на страната да издържи по време на криза.

Русия наистина е класически пример за страна, която самостоятелно развива военната си индустрия. Внася малки количества оборудване за армията, флота и военновъздушните сили, но основно страната може да произвежда всичко сама. В момента Великобритания, Франция и други известни военни сили са загубили възможността самостоятелно да разработват самолети от пето поколение.

Въпреки трудностите при създаването на самолетоносачи, Русия все още може да ги произвежда самостоятелно. А в разработването на стратегическите бомбардировачи Русия няма равна на себе си.

Всъщност в съвременния свят човек не може да разчита напълно на съюзниците си, човек трябва да разчита на силата на собствената си армия и само тогава той може да бъде наистина силен. Някои страни, които разчитат на Съединените щати, са принудени да се вслушват в мнението на Щатите в много области. В крайна сметка така те губят своята сила.

С други думи, само с независимото производство на всички видове въоръжения и техника дадена държава може да се превърне в световна военна сила.

Петя Паликрушева

Източник: https://k.sina.com.cn/article_5787007654_158eebaa600100mwtp.html?cre=tianyi&mod=pcpager_focus&loc=35&r=9&rfunc=70&tj=none&tr=9

Коментари:

Зареждане ...