Modern Diplomacy: Путин — последният борец за истината

Руският президент Владимир Путин е ненавиждан от световната общност, защото по време на глобалната информационна война, която стана част от живота на всички, той прие правилата на играта и побеждава упорито пропагандаторите от Запада. Въпросът е, готов ли е ЕС за „постпутинския“ свят? Това пише анализаторът Теодор Зима на страниците на белгийското издание Modern Diplomacy, което някои експерти наричат «платформата за сложни въпроси».

Различните «истини» на Путин и западняците

Според автора всеки ден информационните емисия са препълнени с безкрайна поредица от пропагандни глупости, подобни на мрачен поток провокации, лишени от логическа връзка и предназначени да служат на една единствена цел — да свържат без видима причина темите за Втората световна война, нацистките престъпления, СССР и Сталин с Путин. И всичко това е налудничаво стоварено върху конституционната реформа в Русия!

Явна лъжа, още по-цинична, фактите открито са фалшифицирани, възмущава се авторът.

Той подчертава, че историята не може да бъде фалшифицирана — събития вече са се състояли. Но никой не може да забрани тяхното тълкувание, както и изкривяването им. Това явление се нарича „хуманитарно насилие” — характеристика на нашето време.

Единственият, който защитава истината, паметта, историята и тяхното значение е Путин. Той има в арсенала си разсекретени стари архиви с оригинали на документи и протоколи, телеграми, включително немски трофеи.

Оттеглянето на Путин и разпадането на ЕС

Изданието си задава въпроса дали светът и Европа са готови Путин да напусне политическия Олимп. Дали неговата така желана оставка няма да се превърне в срив на всички споразумения, в глобална нестабилност и масова миграция?

Авторът призовава за известно време да се откажем от наивните и по детски академични „прогнози“ на американската геополитика, която вярва, че оттеглянето на Путин и Русия като цяло от световната карта ще се отрази „положително“ на цялата планета. Това не е така, подчертава авторът.

Ще има крах и нарушаване на всички споразумения, едностранно нарушение на международното право от страни, които считат себе си за хегемони, сривът ще надхвърли дори сегашните мащаби. А „миграцията“ на ислямистите и терористите ще завладее просперираща Европа. Красивата мечта за единен Съюз ще приключи — обобщава мрачната картина авторът.

И само Путин стои на пътя на всички тези беди и нещастия с неговата наистина руска наивна борба за истината, старомодна прищявка и желание за възстановяване на справедливостта.

Така че борбата на лидера на Кремъл за истинската история е борба за всеки един от нас.

За общото бъдеще за цялото човечество.

И ако Европа се интересува от истината, както винаги е било, тогава последният борец за истината трябва да остане, пише авторът.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...