Германски политик: Канада и Япония са с нас, но във военен план това са джуджета


В момент, в който такива сили като Съединените щати, Китай и Русия все повече действат по егоистични причини, Германия се опитва да привлече средни държави в „Алианса на мултилатералистите“ и да развие международното сътрудничество. Както отбелязва германският телевизионен канал Das Erste, тази идея все още не е получила широка подкрепа, но Берлин ще се опита да подобри ситуацията на конференцията по сигурността в Мюнхен.

Видео: В Германия се откри 56-та Мюнхенска конференция по сигурността

Според Петер Байер, координатор на германското правителство за трансатлантическо сътрудничество, Алиансът на така наречените «средни страни» на мултиларистите е добра идея. Въпреки това, поглеждайки върху участниците в замисления алианс, политикът оценява тази мисъл със скептицизъм: „Канадците и японците са с нас, но ако погледнете на това във военен и икономически аспект, това са джуджета», отбеляза политикът.

Канада, Япония, Австралия и Германия — това са страните, според външния министър на Германия Хайко Маас, с които може да се създаде алианс, различен от съюза със свръхдържавите САЩ, Русия и Китай, отбелязва изданието.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...