Sözcü (Турция): Руските военни се бият в униформи на сирийската армия

Авторът приема присърце събитията в Идлиб и това е разбираемо, защото там загиват турски военни. Освен нападките му срещу кюрдите и Асад, има и обвинения срещу руските военни, които според непотвърдените му данни воюват в Сирия с униформите на сирийските правителствени сили.

Превод от Sözcü (Турция):

Такова напрежение, такива тревожни събития, че ръката и езикът ми не се обръщат да пишат и казват някои неща. Има държави, които са изключително загрижени, че нашите военни са в Сирия, държави, свързани с терористични организации.

Сирийският район Ел-Камишли се намира точно срещу нашия град Нусайбин. Тези райони бяха до голяма степен прочистени от сепаратистката терористична организация Силите за самоотбрана (YPG)/Кюрдската работническа партия (ПКК), но терористите и бойците продължават да са в региона, които, въпреки че са сложили оръжие, не спират дейността си, те все още настройват хората срещу нашите военни и понякога извършват терористични актове.

Гледаш — военният ни конвой минава покрай хората в Камишли, а от двете страни на пътя стоят десетки хора, предимно деца и тийнейджъри, които го захвърлят с камъни. Нашите военни, въпреки опитите да ги провокират, не губят самообладанието си и, без да реагират по никакъв начин, продължават да се движат.

Другата картина е наистина неприятна и болезнена. Предателите правят нашите танкове, които се превозват с камиони, неизползваеми. Изгориха камионите и танковете ни буквално до земята. Военните ни отдели са наясно кой стои зад тези провокации. Не мислете, че всички, които носят униформата на сирийската армия, са сирийските военни. В крайна сметка тук играта е вътре в играта.

По времето на Хафез Асад бе оказана невероятна подкрепа на лидера на ПКК Абдула Оджалан. Разбира се, ние не сме забравили това. Но след Аданското споразумение, подписано през 1998 г., ние не само не видяхме враждебност от страна на Сирия, но отношенията ни достигнаха своя връх…

Честно казано, политиката, в която Турция се опитва да действа заедно с Русия в единия ден, а със Съединените щати на следващия ден, ни кара да губим много. Резките изявления на нашите официални лица не само не успяват да постигнат резултат, но възниква ситуация, която не е от полза за страната ни.

От страната на Сирия изявленията са само: „Напуснете нашите земи“.

Когато се случват събития, които противоречат на руската политика, тя казва на Сирия: „Хайде, Сирия, стреляй“.

В крайна сметка на фронтовата линия има руски войници, които свалиха униформата си и надянаха униформата на сирийската армия. Военните ни отдели имат важна информация в това отношение. Ще добавим също, че днес значителна част от сирийските генерали и висши офицери са женени за рускини.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/saygi-ozturk/suriye-uniformali-rus-askerleri-var-5619547/

Коментари:

Зареждане ...