Нетаняху шикалкави за удара по Дамаск: Не знам какво се е случило, може да са били удари на ВВС на Белгия

Израелският премиер Бенямин Нетаняху отказа да коментира в ефира на градското радио в Хайфа в петък, информацията в чуждестранни медии за нападения на Израел в района на Дамаск, съобщава ТАСС.

«Не коментирам тази или онази операция. Не знам какво се случи снощи. Може да били белгийските ВВС», каза той.

«Независимо от събитията, докладвани през последния ден, мога само да кажа, че нашата обща политика е да противодействаме на Иран в Сирия», обясни Нетаняху.

По думите му, «Иран е основната заплаха за държавата Израел. Ние действаме систематично, за да не допуснем да се вкорени в Сирия».

Израелските военни също не коментират информацията за атаки в Сирия в нощта на 14 февруари.

«Ние не коментираме съобщения на чуждестранни медии», заяви говорител на силите за отбрана на Израел пред кореспондент на ТАСС.

По-рано САНА съобщи, че сирийските системи за противовъздушна отбрана отблъскват ракетни удари от «враждебни цели» в небето над Дамаск. Според тях, от Голанските възвишения са изстреляни ракети. Сирийските военни успяват да свалят няколко цели, допълва агенцията. Това съобщи БНР.

По-рано News Front съобщи, че сирийската ПВО отрази атаката над Дамаск, предаде РИА Новости, позовавайки се на държавния канал Ikhbariya.


„Сирийската противовъздушна отбрана отрази атаката на обекти на противника в небето над Дамаск“, се казва в текста.

Отбелязва се, че някои обекти са били свалени.

По-рано главата на Центъра за примирие между враждуващите страни в Сирия генерал-майор Юрий Боренков заяви, че в САР са регистрирани 24 атаки на ден.

Коментари:

Зареждане ...