Израел бомбардира Дамаск, убити са четирима офицери от Иран

Израелски бомбардировки над сирийската столица Дамаск през нощта в четвъртък срещу петък доведоха до убийството на седем души, включително четирима ирански офицери, съобщи сирийски наблюдателен център, цитиран от «Анадолу» и «Таймс оф Израел».

В него се добавя, че израелските ракети са насочени към района на летището в Дамаск. Атаките са станали след пристигането на товарен самолет в целевия район, добавяйки, че не е ясно «дали самолетът е пристигнал от Иран или от друга зона в сирийската територия».

Сирийската официална информационна агенция SANA съобщи късно в четвъртък, че военновъздушната отбрана на армията «прихваща враждебни цели във въздушното пространство на Дамаск«.

Позовавайки се на военен източник, SANA добави, че «в 23.45 ч. в четвъртък армията наблюдава враждебни ракети, идващи над окупираните Сирийски Голански възвишения, и незабавно ПВО прихваща и сваля редица от тях, преди да достигнат целите си

И Сирия, и Сирийската обсерватория за човешки права, базирана в Лондон, заявяват, че Израел стои зад ударите. Израелската армия не коментира въпроса в съответствие с дългогодишната си политика нито да потвърждава, нито да отрича подобни операции в чужбина. Това съобщи News.bg.

По-рано съобщихме, че сирийската ПВО е отразила атаката над Дамаск, предаде РИА Новости, позовавайки се на държавния канал Ikhbariya.


„Сирийската противовъздушна отбрана отрази атаката на обекти на противника в небето над Дамаск“, се казва в текста.

Отбелязва се, че някои обекти са били свалени.

По-рано главата на Центъра за примирие между враждуващите страни в Сирия генерал-майор Юрий Боренков заяви, че в САР са регистрирани 24 атаки на ден.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...