Американски дрон се вряза в US бронирана машина (и видео)


В социалните мрежи се появи видеоклип, в коментарите на който се посочва, че дрон-камикадзе на хуситите се е блъснал в бронетранспортьор на армията на Саудитска Арабия. По-късно обаче се установи, че йеменските бунтовници от движението «Ансар Аллах» нямат общо със случилото се. Всъщност, това било дело на американските военни.

Мястото и датата на инцидента не са известни, но може да се предположи, че това се е случило в Сирия или Ирак, където има пустини. Във видеото се вижда как БПЛА се врязва с пълна сила в бронирана американска машина. Малко преди сблъсъка американските военни се разбягват, както се вижда във видеото.

Бронетранспортьорът, станал жертва на атаката на дрона, като и тези, които стоят наблизо, е идентичен с БТР-ите Stryker, които са на служба в американската армия. Американските военни са разположили голям брой от тези бронирани машини в Близкия изток.

Дронът, който атакувал БТР-а, се оказал Lockheed Desert Hawk III. Неголямата машина с електродвигател се използва от американските военни за разузнаване и коректировка на артилерийски огън.

Очевидно операторът е загубил контрол над БПЛА или е получил неправилни координати, което довело до врязването в бронираната американска машина.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...