Зеленски: Папа Франциск, католици, само вие можете да ни помогнете срещу Русия

По време на посещението на Владимир Зеленски във Ватикана папата нарече украинския лидер „президент на мира“. Във всеки случай поне Зе твърди така. От своя страна Зеленски покани папа Франциск да посети Киев и източната част на страната, за да „разбере напълно какво се случва там“.

Превод от Українська правда (Украйна):

Президентът Владимир Зеленски помоли папа Франциск да помогне при освобождаването на украинците, които са държани в Донбас, Крим и Русия.

В прав текст президентът каза следното: «2 месеца след Нормандия в Париж помолих за освобождаването на украинците, държани в Донбас, Крим и Русия. Вдъхновен от нашия разговор за мира в Украйна.»

„Главното, за което говорихме, е мирът. Той дори ме нарече „президент на мира“ — това е моят имидж в Европа. Поканих го в Украйна. Сигурен съм, че ще дойде в Украйна — не само в столицата. Казах, че за да се разбере напълно какво се случва на изток, трябва да отидем на изток.»

Зеленски и папа Франциск обсъдиха и хуманитарни инициативи за подпомагане на децата и опазване на околната среда. Президентът подчерта, че украинските църкви играят изключително важна роля за разпространението на истината и за развитието на обществото.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.pravda.com.ua/news/2020/02/8/7239850/

Коментари:

Зареждане ...