В Киев пребиха жена заради руския език

Вакханалията срещу руския език и хората, които го говорят, продължава в Украйна. И така, преди броени дни в Киев неизвестна жена беше жестоко пребита само защото използва руска реч.

Превод от Вести (Украйна):

В Киев беше пребита жена заради руския език. Това съобщи в неделя, 9 февруари, «Информатор». Според журналистите инцидентът е станал късно през нощта — около 04:00 часа. Всичко започнало, когато била намерена окървавена жена, седнала на пейка на ул. Оноре де Балзак 32.

Мъже, които минали близо до пострадалата, се обадили на Бърза помощ и полицията.

По-късно жената споделила, че е била пребита от неизвестни лица. Пострадалата отбелязала, че конфликтът е започнал поради факта, че е разговаряла на руски.

След прегледа лекарите установили, че носът на жената е счупен и зъбите са разбити. Пострадалата е хоспитализирана в болница за по-подробен преглед и оказване на помощ. На този етап се установяват подробности за случилото се.

Припомняме, на 27 януари две момичета направиха скандал в автобус, който пътувал от Луцк до Киев заради излъчването на сериал на руски език. Шофьорът отказал да изключи видеото, а пътниците не подкрепили момичетата в конфликта, така че последните решили да напуснат превозното средство и да продължат пътуването си на автостоп.

В резултат на това компанията-превозвач застанала на страната на девойките и обявила за недопустимостта на подобно поведение от страна на шофьора, който по-късно бил уволнен.

Петя Паликрушева

Източник: https://vesti.ua/kiev/v-kieve-izbili-zhenshhinu-iz-za-russkogo-yazyka

Коментари:

Зареждане ...