Българите призовават Външно министерство да си свърши работата като изгони посланика на САЩ

8 февруари 2020-Нюз Фронт.

България очаква да чуе адекватна реакция по повод грубата намеса във вътрешните работи на страната ни, и безпрецедентното посегателство над суверенитетът ни. След като Майк Помпео си позволи публично да унизи България като предяви обвинения в корупция срещу съдия Андон Милатов, трябва да считаме че ние изпратен важен сигнал: САЩ искат напълно да унищожат суверенитета ни и дори не го крият. Огорчение поражда и фактът, че Екатерина Захариева заемаща постта външен министър на Република България ( не на САЩ) вместо да предприеме необходимите действия като български министър, започна да оправдава действията на САЩ с абсолютно нелепа мотивировка.

 

Нашата оценка като външно министерство е, че това в никакъв случай не е срещу интересите на България, напротив.

Знаете, че в началото на януари имаше първи стратегически диалог.

След като са обявили това име, означава, че американските власти са имали достатъчно данни за извършване на тези действия.

Разбира се, сега на ход са и българските власти”, заяви госпожа Захариева.

Прочетете си няколко пъти това заявление, и нека си го анализираме.

 

«Нашата оценка като външно министерство...»- кое външно се има предвид на САЩ или на България?…

че това в никакъв случай не е срещу интересите на България, напротив.»- тоест, как напротив? Намесата на САЩ във вътрешните работи на България, според думите на Захариева излиза, че не само не нарушава суверенитета ни, и интересите ни, достойнството ни, ами даже е от полза? Полза, дори и да има за някого, тя точно не е за България.

И последното изречение, ако погледнем, може да си направим извода, че без да иска госпожа Захариева казва малко повече, отколкото мисли, а именно, че косвено признава, че САЩ разполагат с данни касаещи наши граждани и могат да правят каквото си искат?

 

В подобен случай, или госпожа Захариева не разбира какво работи, какво влиза в служебните й задължения като външен министър на България, или не знае какво означава «България» и колко е оскърбен българския народ от подобно унижение.

Затова, или госпожа Захариева да си подаде оставката за несправяне със служебните задължения и несъответствие на заеманата длъжност, или да върне симетричен отговор към САЩ като обяви Херо Мустафа за персона нон грата и изпрати отговор до Майк Помпео, че българите смятат, че това е намеса във вътрешните дела на страната, и на него не му влиза в работата да оценява корупцията в България.

Българите очакват проява на политическа мъдрост и защита на интересите, честта и достойнството на страната ни.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...