Българските шпиони на Русия не смятат да летят в САЩ. А където си искат. ( Информация за Помпео)

6 февруари 2020-Нюз Фронт.

Това, което наблюдаваме в момента е своеобразен тест за чувствителност към България. Един вид, докъде ще ни стигне търпението, ще преглътнем ли ситуацията или ще реагираме. Ако не реагираме, трябва абсолютно да сме наясно, че САЩ ще продължават подобни нагли демонстрации. Днес САЩ си позволяват да обвиняват български съдия в корупция, утре ще почнат да съдят, или ще подхърлят наркотици на някого. Като вариант. Виждали сме, че не се притесняват какви методи използват. САЩ си позволиха да изшият шамар по суверенитета ни, проявявайки огромно неуважение към нас. И това всички много добре трябва да го осъзнаваме. Намесата във вътрешните дела на страната ни е безпрецедентна, и не бива да остава без реакция. 

От къде на къде, САЩ, Майк Помпео, Херо Мустафа и който й да е, ще прави оценки на корупцията у нас, ще обвинявава високопоставено длъжностно лице и ще нарича това «проява на грижа» към българския народ?

Ясно е, че поводът за намесата е, че нашия съдия е разрешил на Николай Малинов да лети за Москва, а обвинението в корупция е просто повод. Но какво ги вълнува САЩ, кой български гражданин къде и защо лети? Или какво решение взима български съдия?

Версиите за руски шпиони в България, или смехотворното обвинение, че Николай Малинов е агент на Кремъл, издават безсилието на САЩ да пререже връзките между България и Русия. За това САЩ се занимават с провокации.

У нас, всеки който помни историята и уважава подвига на Русия, може да бъде наречен «агент на Кремъл», нали сега е модерно, по стара американска традиция да се обвиняват всички, които открито говорят, че са необходими отношения с Русия.

А в нашия случай е съвсем отделна история.

Това, което правят САЩ у нас е провокация и към Русия. САЩ показват, че имат влияние и могат да се намесват даже в работата на българските институции.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...