Тома Биков към Радев: Къде е Стратегическият Ви съвет, вече години от него няма ни дума, ни вопъл, ни стон?!

Президентът Румен Радев откри предизборната си кампания година и половина преди изборите през 2021 г. Така разчете обръщението към нацията на Румен Радев от вчера депутатът от ГЕРБ Тома Биков. В студиото на БТВ Биков разкритикува президента Радев заради недостатъчното ясно и конкретно говорене.

«Президентът трябваше да бъде по-конкретен и по-ясен. Какво означава да свали доверието си, какво следва от това», попита Биков и допълни, че се пита и какво означава Румен Радев да говори от името на народа.

Депутатът припомни, че миналата година е имало два пъти избори, които и двата пъти са спечели от ГЕРБ.

Според него време е президентът да излезе и да каже и кои са тези граждани, които са репресирани от властта — онези от миналата седмица, които биха полицаи, или онези, издирваните в момента.

«Според мен и тези, които подкрепят господин Радев, не могат да се ориентират в думите му», заяви Биков и призова Радев да каже кои са неговите фаворити за властта — кои партии трябва да бъдат в управлението и кои не.

Депутатът припомни и че преди година президентът е сформирал т.нар. Стратегически съвет, но от него до този момент няма нищо, нито дума. Не знам какъв е този мозъчен тръст и този апарат — но от него нямаме нито един стратегически документ, коментира Биков и посочи, че отговорностите на президента са далеч по-големи, отколкото мащаба, в който той си ги представя.

Проблемът на Румен Радев, според гербера, е, че не се предлага никаква алтернатива — освен безкрайни правителствени кризи. Тома Биков припомни, че дори и да се смени управлението сега, това ще съвпадне с момент, когато дори няма яснота кой ще е лидерът на опозицията, тъй като предстоят избори и в БСП.

Според Тома Биков вчера държавният глава е открил предизборната кампания по доста неподходящ начин — обявявайки война.

ГЕРБ не са направили това, защото имат доста работа за вършене. А и за ГЕРБ и управлението на практика нищо не се променя, тъй като те така или иначе не са имали нито един ден толеранс от страна на опозицията, нито от страна на държавния глава, съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...