Таен заговор на Белия дом: Очакват Тръмп да върне Аляска на Русия

Главата на Белия дом е заподозрян в таен заговор

В името на победата на предстоящите избори настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да използва помощта на Москва в замяна на връщането на Аляска на Русия. Такава конспиративна версия огласи главния прокурор в Камарата на представителите на Конгреса по делото за на импийчмънт на стопанина на Овалния кабинет, демократът Адам Шиф.

Той е убеден, че ако американският лидер бъде признат за невинен, това само ще го подтикне към по-нататъшни «неприемливи» действия.

«Тръмп можеше да предложи Аляска на руснаците в замяна на подкрепа по време на следващите избори», заяви членът на Камарата на представителите. И предположи: „Или той може да се премести в личната си резиденция Мар-а-Лаго, а на зет си Джаред Кушнер да повери управлението на страната“.

Според демократа републиканците в Сената ще създадат «неконтролирано председателство», ако не успеят да отстранят Тръмп от длъжност, съобщава Breitbart.
Окончателното гласуване за импийчмънт в Сената, където републиканците имат мнозинство, ще започне на 5 февруари в 16:00 местно време (в полунощ московско време).

Припомняме, че миналата година стана известно за желанието на Вашингтон да купи Гренландия от Дания, за да има свободен достъп до Арктика. Назована бе и сумата за вероятната сделка — 600 милиона долара годишно за аренда.

Експертите обаче смятат, че това е само първоначална оценка, като се имат предвид разходите на Копенхаген за поддържането на региона. Но в бъдеще се планира островът да бъде напълно продаден, пишат медиите.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...