Президентът на България сне доверието от правителството

5 февруари 2020-Нюз Фронт.

Президентът  на Република България Румен Радев сне политическото си доверие от кабинета „Борисов 3”. Подобна стъпка носи дълбок смисъл и определено, последици. Словото на държавния глава прозвуча силно, аргументирано и посочи най-важния проблем, който всички знаем: страната ни е системна криза, липсва ни суверенитет. Имаме много проблеми, за които си затваряме очите.

 

 

Oт 3 години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на българските граждани.

Не го правя като политически опонент, а като държавен глава, с мисъл и грижа за бъдещето на България.

За съжаление, това не се сбъдва.

Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива.

Липсата на воля за реформи и за борба с корупцията и разхищенията, методичното погазване на закона и морала, доведоха България до парализа на цели обществени системи и институции без аналог в историята на българския преход.

 

Жителите на Перник и цели села от региона са оставени без вода, за което кабинетът отказва да поеме политическа отговорност. Разследвания на чужди медии и институции осветлиха разхвърлянето из цялата страна и горенето на чужди боклуци в наши централи, което трови въздуха и природата ни.

България не е бунище и никой няма право да залага здравето на българите, за да извличат печалба шепа бизнесмени с държавни протекции.

Кабинетът тихомълком прокарва реформа на валутния борд, за чийто смисъл и основания българите очакваха ясни разяснения. Законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси, а бедността и неравенството се задълбочават. Търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване.

Институции, призвани да бъдат независими и да отстояват закона, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта. Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи. Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това трябва да се сложи край.

Считано от днес, официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество.

Скъпи сънародници,

Днес делението не е между леви и десни, столица и провинция, а между порочната власт и милионите почтени българи.

В борбата за отстояването на нашите права аз съм редом с вас.

Бъдещето на България е на свободна, европейска страна, в която гражданите не се страхуват от репресиите, а се уповават на закона и морала.

Това е бъдещето на смелите и достойните българи! На младите и просветените, на възрастните, честните и отрудените, на всички, които ще възродим отечеството. Да се обединим за справедливостта и държавността. За доброто на България!

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...