Журналисти: «Удареният от Талибаните самолет на САЩ бе жалък — овъглени и тлеещи отломки»

В източната афганистанска провинция Газни катастрофира самолет на ВВС на САЩ Bombardier E-11A. Талибаните заявиха, че те са свалили самолета. Твърди се, че той е превозвал високопоставени служители на ЦРУ. Но американските власти отхвърлят тази версия и настояват, че причината за катастрофата е била техническа неизправност, съобщава NPR.

Журналистите, които бяха на мястото на катастрофата, публикуваха изображения на овъглени, тлеещи отломки в Интернет. Самолетът, показан в няколко различни видеоклипа, има маркировка, която вероятно е версия на емблемата на ВВС на САЩ. Изданието не може да потвърди автентичността на тези кадри.

Объркването започна в първите минути след катастрофата. В съобщението се твърдеше, че цивилен самолет на местните авиокомпании се е разбил, но скоро тази информация бе опровергана от представителите на компанията.

В момента около 13 хиляди американски военни са дислоцирани в Афганистан. Тръмп обещава да намали техния брой до поне 8,6 хиляди, припомня NPR. Според анонимни източници, в резултат на катастрофата на загинали високопоставени служители на ЦРУ.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...