Ескалация: Непрекъснат обстрел на Донбас (и видео)


Киевските военни открито пречат на работата на ОССЕ в Донбас. Те стреляха по безпилотния летателен апарат на организацията в близост до село Голубовское.

Това съобщи на брифинг офицерът от пресслужбата на Народната полиция на ЛНР Иван Филипоненко.

„Нашите наблюдатели отбелязаха обстрелването на безпилотен летателен апарат на ОССЕ от позициите на 93-та отделна механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна в момента на полета му от посоката на населеното място Новотошковское в посока селището Голубовское“, заяви той.

В Донбас се наблюдава влошаване на фронтовата линия вече няколко дни подред. ВСУ обстрелват почти цялата линия на фронта, три дни е неспокойно и в покрайнините на Донецк. Повече за това във видеоклипа на военния кореспондент на News Front.

Според Георги Медведев в момента Украйна удря тежко оръжие в района на Старомихайловка. Звуците на войната могат да се чуят във видеото.

Военният комисар отбеляза, че около полунощ плътността на огъня от украинските позиции се е увеличила значително, били са използвани и единични обстрели с гранатомети. Киев няма да разреши въпроса за Донбас чрез мирни средства.

По-рано беше съобщено, че активността на въоръжените сили на Украйна се увеличава в района на пилотния участък за разделянето на сили и средствата в Петровск. Обстрелът и информациите от украинското командване свидетелстват за системното нарушаване на мирния процес в Донбас.

Авторско видео на военния кореспондент на News Front Георги Медведев

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...