Благодарение на Порошенко и Супрун Украйна може да се превърне в епицентър на разпространението на китайския коронавирус в Европа

28 януари 2020-Нюз Фронт.

Китайският коронавирус може да стане голям проблем за Украйна, защото „усилията“ на бившия главатар на Киевския режим Порошенко и министъра на здравеопазването Уляна Супрун, по-известна като „Доктор Смърт“, имат своите последствия- багодарение на Порошенко Украйна е рекордьор по американски биолаборатории на територията си ( около 15), а с общият им «принос» качествените украински лекари и псециалисти са избягали от Украйна вследствие на ужаса причинен от управлението на Киевския режим, който вкара Украйна в катастрофа. Към днешна дата, за съжаление, в Украйна няма дори достатъчно специалисти, които да оказват необходимата професионална помощ.

„Ситуацията е много сложна. Ние помним, че отдавна имаме проблеми с морбили. Ако същият брой хора имаше морбили в Съединените щати, това може да доведе до извънредно положение и дори до отмяна на изборите. А тук всичко е наред, защото Украйна отдавна се превърна в държава от третия свят.
За цивилизовано общество, например Русия, ситуацията с борбата с вирусите би била доста болезнена и много опасна, но за Украйна е в реда на нещата. Смея да предполагам, че китайският коронавирус не се е появил естествено, а е изкуствено създаден, специално или случайно пуснат в откритите пространства на Китай и на цялото човечество като цяло “, коментира журналистът Юрий Кот.

 

Според него около новия коронавирус има момент на вълнение и истерия, обаче ситуацията е доста сложна, защото въпреки всички безпрецедентни мерки, които се предприемат, ситуацията излиза извън контрол, хората умират всеки ден и стотици се разболяват. Ако ситуацията продължава да се развива и рисковете се увеличат, смъртните случаи могат да достигнат хиляди.

 

„Ние разбираме, че Русия затвори авио-съобщенията, отказа да приеме жители от Китай по един или друг начин, за да предотврати тази опасност.
Но Украйна не може да си го позволи, тъй като сега е представена като леко момиче на всеки, който би искал да влезе в нея.

И тук вирусът, не вирусът на украинското правителство, представлявано от Зеленски и други като него, са малко притеснени. Те смятат, че това няма да им се отрази, че „чумата на 21 век“ ще ги заобиколи.
Но, мисля, че това няма да се размине на никого. Няма кой да се бори с опасността конкретно в Украйна.

Огромен брой лекари и специалисти напуснаха страната. Нещо повече, заплатата на лекар в Украйна вече е незначителна и затова няма кой да лекува хората “, подчерта журналистът.

Журналистът обърна внимание на статистиката, според която миналата година около 700 болници в Украйна бяха затворени, а 70 хиляди лекари напуснаха страната.

„Хората са оставени на произвола.
Г-жа Супрун успя да унищожи медицинската система, която стоеше на стража за здравето на населението на Украйна и по един или друг начин можеше да защити и минимизира рисковете за нашето население.

Очевидно е, че за тези, които управляват процесите в Украйна, здравите украинци са необходими само за донори на органи или обслужващ персонал, за да обслужват „белите господа“ от Америка, от Великобритания и т.н.

Ако ситуацията в Китай се промени към по-добро, в Украйна ще започнат да скачат със знамена и да крещят, че също са победили коронавируса.

Ако ситуацията се влоши и се развие по-нататък, рано или късно тя ще стигне до Украйна и тогава Украйна, в самия център на Европа, на европейския континент, рискува да се превърне в огромен проблем за всички съседи. Остава само да се молим вирусът да заобиколи Украйна “, обобщи експертът.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...