Паси: Всички от Посолството на Русия са шпиони, «Москва ни влезе в леглата»

Китайските власти реагираха по впечатляващ начин на коронавируса. Тази позиция изрази пред БНТ президентът на Атлантическия клуб у нас Соломон Паси.

Той направи паралел със случващото се в Перник. Трябва много да се поучим от китайците, съветва той.

Господин Борисов трябва да се обади на китайския президент Си Цзинпин и трябва да го попита

«Господин президент, как се справяте с нещата, защото ние не можем», настоя Паси.

За коронавируса няма лечение, а за Перник имало. Освен това вирусът дошъл ненадейно, а кризата в Перник била предотвратима.

Според него премиерът трябвало да пита кмета на Лондон как столицата на Великобритания се е справила с мръсния въздух преди 100 години.

 От Китай трябва да се учим и от Китай трябва да се пазим, смята Соломон Паси.

Китай има дългосрочна стратегия за завладяване на света, по думите му. Индия била стратегическият ни партньор за опазване от Китай. Иначе с Китай, по думите му, трябва да имаме търговско партньорство. Тайван също може да ни е от полза с ноу-хау.

Импийчмънтът на Тръмп е като Априлското въстание — предварително обречено, но привлича внимание.

За шпионски скандал с Русия Паси смята, че това е напълно ежедневно събитие. Според него 57 са руските шпиони в руското посолство към септември миналата година.

Той вижда опасност Русия да анексира Камчия. С изгонването на няколко дипломата, няма да се ограничи руското влияние, убеден е Соломон Паси.

Иначе той смята, че България не е черната овца на Европа спрямо Русия. Не можело да имаме балансирана политика с Русия. Те са ни влезли в леглата, категоричен беше той.

В политиката най-важно е политическият избор, подчерта Паси. Не можеш да балансираш между жена си и някой друг, вече си се оженил, отчете президентът на Атлантическия клуб, БГНЕС.

Коментари:

Зареждане ...