Министърът на отбраната на Сърбия: ЕС е лицемерен и прилага двойни стандарти, поставя пречки на сътрудничеството ни с Русия и Китай

27 януари 2020-Нюз Фронт.

Европейският съюз е лицемерен и прилага двойни стандарти, когато се противопоставя на сътрудничеството на Сърбия с Русия и Китай.Това заяви министърът на отбраната Александър Вулин, съобщава изданието PolitNavigator.

„Ако е приемливо проектите, финансирани от ЕС, да се изпълняват от китайски компании в държави-членки на ЕС, тогава защо това не трябва да се случи в страните кандидатки за членство в ЕС?

Хърватия може да плати с европейски пари за мост, построен от китайците, а Сърбия не трябва да изгражда магистрала с китайците, за която плаща сама? «-, заяви Вулин, коментирайки изявлението на председателя на Комитета на Бундестага по европейските въпроси Гюнтер Крихбаум, относно това че» кандидат за присъединяването към ЕС не може да счита Русия за пълноценен и равен партньор на ЕС. »

 

„Ако депутатът Крихбаум е загрижен за влиянието на Китай и Русия, нека първо разреши този въпрос в страната си, която има рекордна търговия с Китай, и с Русия завършва най-големия енергиен проект на Северен поток-2 в Европа“, каза Вулин.

Министърът на отбраната на Сърбия подчерта, че Русия и Китай са приятели на Сърбия, не отказват да я подкрепят и не
обуславят приятелството с икономически или политически избор.

„Сърбия не чувства никакво негативно влияние от страна на Русия или Китай, няма опасност тези суперсили да отнемат част от нашата територия, да забранят използването на технологии и да се откажат от инвестициите“, каза Вулин развявайки митовете, които разпространяват про-западни медии и структури.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...