Короновирусът се добра и до Украйна- регистриран е първи случай на заразяване

27 януари 2020-Нюз Фронт.

В Украйна е установен случай на заразяване с коронавирус.Това съобщиха от Киевския градски лабораторен център на Министерството на здравеопазването на Украйна според резултатите от проведено изследване.

В публикацията на прес-службата на държавния център се отбелязва, че този случай е първи пт началото на годината.

Така, според резултатите от проведено изследване на 67 образци, осъществено с метод на верижна реакция на полимераза, са получени дванадесет положителни резултати.

 

„Грип А (H1N1) — 3, грип без тип А — 1, грип В — 3, аденовирус — 2, бокавирус — 1, коронавирус — 1 и риновирус — 1“, се казва в съобщението.

Прави впечатление, че институцията бърза да се оправдава, като твърди, че коронавирусът уж „не е китайски“.

На този фон обаче Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна проведе извънредно заседание орносно опасността от разпространението на вируса. По-специално на нивото на Съвета за национална сигурност и отбрана беше решено да се издава да ежедневен бюлетин за епидемиологичната ситуация.
Важно е да се отбележи, че в Украйна са най-много на брой военно-биологичните лаборатории на САЩ.
Напомняме, че огнището на новия коронавирус за първи път бе регистрирано в големия китайски град Ухан ( 12 милиона жители )

Впоследствие вече са регистрирани случаи в Австралия, САЩ, Канада, Франция, Южна Корея, Япония и други страни.

За Украйна ситуацията се усложнява от факта, че здравната система на страната абсолютно не е готова да се справи с подобни заболявания.

Това беше допуснато от режима Порошенко. Като президент Порошенко осигури поста на министър на здравеопазването на Украйна на американската протеже Уляна Супрун, която унищожи медицината със скандалните си „реформи“. По-специално беше забранено закупуването на лекарства в Русия, въпреки факта, че Украйна не може да получи аналози. За всичко това Супрун получи прозвището „Доктор Смърт».

 

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...