Военен източник: Сирийската армия започва мащабна операция срещу огнищата на тероризъм в Идлиб и Алепо — до пълното им унищожаване

Военен източник потвърди, че сирийската арабска армия е решена да сложи край на атаките на терористичната организация Джебхат Ал Нусра и свързаните с нея групировки срещу цивилни в безопасните райони и военните обекти в провинциите Алепо и Идлиб.

Източникът сподели пред кореспондент на SANA, че Джебхат Ан-Нусра и другите терористични групировки бомбардират жилищни райони и въоръжените сили на Сирия ежедневнио с ракетни снаряди и използват минирани автомобили в зоната за деескалация в провинция Идлиб и на западно от провинция Алепо.

Това води до увеличаване на броя на жертвите и сее паника сред населението, което не бива да се допуска.

Източникът добави, че спасяването на живота на невинните цивилни е задължение на сирийската арабска армия, която е решена да сложи край на многократните нарушения и да възстанови нормалния живот в тези райони.

Действията на армията няма да се ограничават само до реагиране на източниците на огън на въоръжените терористични групировки, но ще включват мащабни операции до пълното ликвидиране на тероризма във всичките му проявления.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...