В Грузия се проведе мащабен протест пред посолството на САЩ срещу вредното влияние на американски организации

26 януари 2020-Нюз Фронт.

Опозиционната партия «Алианс на патриотите на Грузия» проведе мащабен протест пред посолството на САЩ в Тбилиси срещу работата на изследователските центрове IRI и NDI в страната.

Дълги години Международният републикански институт (IRI) и Демократичният институт на САЩ (NDI) провеждат проучвания на общественото мнение в Грузия по широк кръг въпроси. Недоверие към резултатите многократно се изразяваше от различни политически сили.

«Не на американските NDI и IRI. Обръщаме се към правителството на САЩ. Изморени сме, оскърбени сме. Искаме да забраним дейността на тези организации в Грузия и да прекратим тази лъжа», каза Ирма Инашвили, генерален секретар и заместник на партията.


Инашвили също поиска от съответните правителствени структури в Грузия да започнат разследване, тъй като «всички резултати от анкетите и проучванията на американските организации са фалшифицирани».

Според организаторите на митинга утре представителите на партията на «патриотите» ще започнат да провеждат собствено проучване на общественото мнение, за да докажат , че резултатите на американските организации не отговарят на истината.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...