Смъртоносният вирус мутира и излиза извън контрол

26 януари 2020-Нюз Фронт.

При вируса 2019-nCoV симптомите на инфекция не се различават от симптомите на ОРВИ.

Специалистите от Университетската болница в Ухан посочиха първите признаци на инфекция нов тип коронавирус 2019-nCoV.

Те открили, че симптомите, наподобяващи настинка или грип, се появяват в по-късните си стадии. В началото развитието на пневмония се проявява нетипично.И така, първите симптоми са висока температура, диария, гадене и други проблеми с храносмилателната система, както и главоболие. Освен това в по-редки случаи са възможни сърцебиене и стягане в гърдите.В някои случаи при заразените се наблюдават само нетипични признаци на заболяването, без повишаване на температурата

Вирусът може да бъде установен само в лаборатория.. От друга страна, видимите симптоми съответстват на друго заболяване, не вирусно, а бактериално — нарича се Белодробна чума.

Първите съобщения за появата на белодробна чума в Китай се появиха през октомври миналата година.
Всичко, което знаем от епидемиологията, предполага, че мерките, предприети от КНР, борба с вируса 2019-nCoV са извънредни.Това е особено очевидно на фона на мързеливото спокойствие на властите в САЩ, ЕС.

Броят на потвърдените случаи на новата коронавирусна инфекция от тип 2019 -nCoV в Китай се е увеличил до 1 975 души, броят на смъртните случаи е нараснал до 56 случая, състоянието на други 324 пациенти се оценява като сериозно, съобщи Държавният комитет по здравеопазване на КНР.

Според агенцията още 2,7 хиляди души могат да бъдат заразени, но диагнозата им все още не е потвърдена.Общо под наблюдението на лекарите поради тесни контакти с болните са около 21,5 хиляди жители на Китай

Китайският център за контрол и превенция на заболяванията започна разработването на нов тип ваксина срещу коронавирус 2019-nCoV, съобщава China Daily.Междувременно комисиите по хигиена и обществено здраве в регионите на КНР съобщиха, че броят на потвърдените случаи на зараза с новия тип коронавирус 2019-nCoV в Китай достигна 2002 души, а броят на смъртните случаи е 56 случая.

Няколко града милионника, включително 12 милионният Ухан, който се смята за огнището на заразата са под карантина и са абсолютно изолирани от останалия свят.

В спешно свикано заради коронавирус 2019-nCoV заседание на „извънреден комитет по пневмония на Международния комитет по здравни наредби” от Русия» — ръководителят на Центъра СЗО по чума от Ставрополския институт за борба с чумата, участва Владимир Дубянски, който се смята за един от най-добрите експерти в глобалните епидемии и премахването на последствията от използването на биологично оръжие.

Заседанието се провежда в затворен режим в Държавната Дума.

 

Очаквайте подробности.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...