Вучич защити отношенията с Москва

Западните политици непрекъснато се опитват да налагат антируска политика на сърбите, но в същото време самите те редовно се срещат с руския президент Владимир Путин.

Това изявление направи сръбският лидер Александър Вучич, отговаряйки на въпроса на телевизионния канал Euronews за това какъв ще бъде изборът на Белград между Европейския съюз и Русия.

„Говорейки откровено, имах достатъчно постоянни нотации за това как трябва да си сътрудничим с Китай или Русия“, каза Вучич. — В същото време наблюдавам колко хора провеждат срещи с китайския президент Си

Дзинпин и руския президент Владимир Путин, по-често от мен. По-добре всички да правят това, което трябва».

В същото време държавният глава подчерта, че Сърбия е суверенна страна, чието ръководство прави «всичко възможно за народа». И в тази връзка той посочи, че дългото чакане на Сърбия за членство в ЕС е много потискащ факт.

По-рано известен икономист от Световната банка не изключи възможността Сърбия да се присъедини по-вероятно към Евразийския икономически съюз, отколкото към ЕС. Той обясни това с аргумента, че Брюксел поставя твърде много строги изисквания, които засягат икономиката на страната кандидат.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...