Соловьов отговори на Полша за Освиенцим: Историческата истина е жестока

Телевизионният водещ Владимир Соловьов заяви, че историческата истина е жестока. Така той отговори на изявлението на премиера на Полша Матеуш Моравецки за Втората световна война.

В ефира на «Вести FM» журналистът отбеляза, че ще каже „ужасни неща“. В статия на полския премиер се казва, че съветските войски са виновни за това, че Освиенцем не е бил освободен шест месеца по-рано. Моравецки също обвини Русия в безразличие към жертвите на Холокоста. Соловьов отбеляза, че е нелепо да се чуват подобни изявления от ръководител на страна, която има сложни отношения с еврейското население.

„Погледнете историята на човечеството, историята на съвременна Европа и ще разберете колко изненадан беше Хитлер, когато беше обвинен за евреите? Опитайте се за секунда да влезете в черепа на това абсолютно изчадие на ада … Ако отворите вестниците от 30-те години по цяла Европа, антисемитизмът е абсолютната норма“, подчерта телевизионният водещ.

По-рано беше съобщено, че съвременната концепция на Варшава за „съветска окупация“ не се вписва в така изложената информация за освобождението. Това заяви политическият анализатор Владимир Корнилов.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...